Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Még egyszer az állami vállalatok vezetőinek jutalmáról
  2013-12-13 12:15:36, péntek
 
 

Még egyszer az állami vállalatok vezetőinek jutalmáról

Jócskán felborzolta a kedélyeket, hogy az állami vállalatok vezetői belenyúltak megint a zsíros bödönbe, és a 2013. évi mérlegadatokra tekintet nélkül (nyilván még nem készülhetett el a mérleg) 10 millió forint körüli jutalmakat vettek fel.

A Blikk hétfőn írt arról, hogy havi fizetése kilenc-tízszeresét kapta prémiumként tavalyi munkája elismeréséül több állami cég vezetője, a legtöbbet, 19,2 millió forintot Baranyay László, a Magyar Fejlesztési Bank vezérigazgatója, Dávid Ilona, a MÁV vezérigazgatója és Horváth Gergely, a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. vezérigazgatója.

Miután az interneten is hangot adtak az emberek a felháborodásuknak, a kormány is megtárgyalta az ügyet, és felkérte Németh Lászlóné nemzeti fejlesztési minisztert, szólítsa fel az érintetteket, hogy fizessék vissza az idén felvett prémiumok kétmillió forint feletti részét. Kétmillió forint karácsonyra, még az sem olyan rossz pénz. A magyar átlagpolgár jó esetben egy év alatt jut ekkora jövedelemhez.

A Fidesz politikusai hétfőn, majd kedden is jelezték, hogy nem helyeslik a milliós jutalmakat. Kocsis Máté, a kormánypárt kommunikációs igazgatója úgy nyilatkozott, hogy szerinte az érintetteknek eleve fel sem kellene venniük a prémiumot. Ha pedig már felvették, fordítsák jótékony célra - mondta.

Emlékeztetőül egy régi történet a jótékonykodásukról: 2002-ben történt, hogy Medgyessy Péter D-209-es ügynök vezetésével, a közalkalmazottak és köztisztviselők fizetésének 50 százalékos emelésének, és a 13. havi nyugdíj bevezetésének ígéretével megnyerték a választásokat a szocialista kommunisták. Ezt követően az történt, hogy a kormány és az államtitkárok fizetését VÉLETLENÜL nem 50, hanem 100 százalékkal, 500 ezer forintról egymillió forintra emelték! Akkor azt mondta a nagyeszű Medgyessy, hogy már nem tudják visszacsinálni (vajon miért is?), ezért arra kéri az érintetteket, hogy a jogtalan emelést minden hónapban ajánlják fel jótékony célra! Hogy mennyi folyt be ilyen célra, nem nehéz kitalálni... Az egymillió forintos havi bér pedig azóta is emelkedik, megfejelve jó kis jutalmakkal, prémiumokkal! Állami szinten a jó munkáért is, és a rosszért is jutalom, prémium, távozás esetén magas végkielégítés jár. Az elszámoltatás és felelősségre vonás esetükben kizárt!

D. Tamás sportminiszterként - jelenleg uniós képviselő - a stadionbeléptetőkkel több mint négymilliárd forint kárt okozott édes hazánknak. Aki azt hiszi, hogy ennek a gyalázatnak lett következménye, az nagyot téved! A haveri ökörkör szent és sérthetetlen!

Jótékony célra a magas jövedelműek nem igazán adakoznak. Egy plébános egymillió forintos induló tőkével létrehozta az Államadósság-csökkentő alapot. Ebbe az alapba se igazán igyekeztek befizetni a kegyelmes hölgyek és urak. Amint az Alap elindult, felállt a stáb, valószínűleg jó magas fizetéssel. Hogy mi újság jelenleg az Alap körül, nem lehet tudni. Valószínűleg az állam fizeti tovább az alkalmazottakat, ami tulajdonképpen újabb terhet ró az államra.

A rezsiharcra is ráállt és rááll már egy egész hálózat. Még az is lehet, hogy ebben az esetben is többe kerül a leves, mint a hús. A gáz fűtőértéke igen alacsony, a főzés ideje jócskán megnőtt a rezsiharc kezdete óta. A gázórákat lecserélték és lecserélik, mert mostanában lejár a ,,kihordási idejük". Még az is lehet, hogy jobban fognak pörögni, mint a régiek... Rossz, aki rosszra gondol. Mi lesz, ha bejön a hideg?

Ez a harc szó egészen komoly dolog. Annak idején a kommunisták szlogenje a békeharc volt, ami ugyebár fából vaskarika, mert vagy béke, vagy harc. Fülkeforradalmak és rezsiharcok helyett békésebb vizekre kell evezni. A közmédia jó drágán tálalja nekünk ezeket a harcokat, de ezzel nem lehet jóllakni. Egy ideig elveszi ugyan az étvágyat a Ferenc Jóskás beszéd (Minden nagyon szép, minden nagyon jó, mindennel meg vagyunk elégedve!), de aztán mégiscsak felülkerekedik az éhség. Budapesten a jövedelem a vidéki jövedelmeknek minimum a háromszorosa, ezért ott még nem látszik, de a vidék elszegényedését már nem lehet palástolni. Az igaz, hogy vannak a városokban szép új főterek, egyéb létesítmények, de a munkahelyek hiánya itt is kikezdi az emberek idegeit!

A közmunkások tanfolyamára elmegy 24 milliárd forint, de hogy a tanulók közül hánynak lesz majd a tanfolyam után a megélhetésüket biztosító jövedelmű munkahelye, azt gyanítjuk, hogy nagyon kevésnek. Az egymillió munkahely, az elszámoltatás és a felelősségre vonás, a kéthéten belüli rendteremtés, és a Senkit nem hagyunk az út szélén szépen hangzó választási ígéret maradt. A devizahitel körüli történet pedig 2010 óta tengeri kígyóvá változott.

Az állami vállalatok vezetőivel kapcsolatos botrányszagú történetről egy friss írás az alfahir.hu-ról elérhető ITT !


Békéscsaba, 2013. december 13.

Anton

Emlékeztető: ,,A Magyar Televízió (MTV) új székházának (gyártóbázisának) bruttó alapterülete bő 60 ezer négyzetméter, ebből 36 ezer négyzetméter az iroda, amelynek a fajlagos bérleti díja 12,3 euró havonta és négyzetméterenként. A közel 14 ezer négyzetméternyi raktárnál 5,9 euró a fajlagos bérleti díj, míg a több mint 8 ezer négyzetméter stúdióért havi 16 eurót kell fizetni négyzetméterenként. Az archívum, a parkolók, a zöldtető és a sétány bérleti díjával együtt a havi teher nettó 754 ezer 339 euró. Ezt 300 forintjával beszorozva bizony nem semmi pénzről van szó! Egészen elképesztő!" (Részlet A politikai ,,elit" megint villantott egyet című írásból)


http://www.sokkaljobb.hu/content/m%C3%A9g-egyszer-az-%C3%A1llami-v%C3%A1llalatok- vezet%C5%91inek-jutalm%C3%A1r%C3%B3l
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: fülkeforradalmak, közalkalmazottak, gyártóbázisának, vezérigazgatója, elszegényedését, köztisztviselők, négyzetméternyi, alkalmazottakat, mérlegadatokra, megélhetésüket, tulajdonképpen, felülkerekedik, visszacsinálni, végkielégítés, elszámoltatás, következménye, választásokat, államtitkárok, jövedelmeknek, érintetteknek, kommunikációs, létesítmények, emlékeztetőül, bevezetésének, készülhetett, nyilatkozott, prémiumokkal, felelősségre, megtárgyalta, sérthetetlen, négyzetméter, alapterülete, háromszorosa, érintetteket, elismeréséül, rendteremtés, állami vállalatok, zsíros bödönbe, idén felvett, magyar átlagpolgár, milliós jutalmakat, kormánypárt kommunikációs, érintetteknek eleve, régi történet, szocialista kommunisták, államtitkárok fizetését, nagyeszű Medgyessy, jogtalan emelést, egymillió forintos, gyalázatnak lett, nagyot téved, haveri ökörkör, Baranyay László, Magyar Fejlesztési Bank, Dávid Ilona, Horváth Gergely, Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt, Németh Lászlóné, Kocsis Máté, Medgyessy Péter D-209-es, Ferenc Jóskás, Magyar Televízió, Részlet,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Tanuld meg ezt a versemet  Egy lelki imádság  Facebookon kaptam  Adakozás  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Png rózsa csokor  Paul David Tripp Április 20  Popper Péter szavai  Facebookon kaptam  Akarat  Facebookon kaptam  Minden harmadik...  Szép estét  Paul David Tripp Április 19  Irgalom és ítélet  Gyerekként sokat küzdöttünk az...  Az engedelmesség miért nem vál...  Kerüld el az evangélium örömén...  Idő  Facebookon kaptam  Lóhere  Minden harmadik...  Facebookon kaptam  Segítsük barátainkat, hogy meg...  Jó éjszakát  Nagyi telefonál  Fehér virág  Paul David Tripp Április 21  Ami embereknek lehetetlen, az...  Minden harmadik...  Az a nap, amelyik nevetés nélk...  Szép estét kedves látogatóimna...  Ágai Ágnes – Csendélet  Facebookon kaptam  Akarat  Ágai Ágnes – Csendélet  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Makszim Gorkij gondolata  Jó éjszakát  Mi lenne ha  Mit beszél, nem értem, hogy m...  Varga János Veniam - Fontos sz...  Facebookon kaptam Annuska bar...  Nagyon különös  Facebookon kaptam  Png lepke  Alázat  Tóth Ágnes - Szervusz pad  Png kutya  Radikális szeretet  A tömeg, a Mester, a módszer, ...  Minden harmadik...  Ágai Ágnes – Csendélet  Kellemes délutánt kívánok  Lóhere  Garai Gábor - Takarítás  Facebookon kaptam  210 éve született a SZÓZAT meg...  Mi lenne ha  Miért nem menti meg Jézus a jó...  Kiss Éva - Amerre a ház lelke ...  Jónás Tamás – Végtelen b...  Ágai Ágnes – Csendélet  Png rózsa csokor  Minden harmadik...  Png kutya  Png kutya  Szép álmokat!  Png virág  Szép estét  Facebookon kaptam  Hogyan éljünk boldogan, amíg m...  Facebookon kaptam  Leonardo da Vinci gondolata  Ami embereknek lehetetlen, az...  George Gordon Lord Byron: Inez...  Gonosz démon-álarc  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Gonosz démon-álarc  Facebookon kaptam  Tóth Ágnes - Szervusz pad  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Bertolt Brecht -től idézet  Facebookon kaptam  Zsolnay Vilmos világhírű kera...  Facebookon kaptam  Hogyan lehet Jézust szenvedély...  Facebookon kaptam  Kerüld el az evangélium örömén...  Makszim Gorkij gondolata  s immár én is felragyogva, ért...  Nagyi telefonál  Nagyi telefonál  Ne kapaszkodj magasabbra,  Facebookon kaptam 
Bejegyzés Címkék
állami vállalatok, zsíros bödönbe, idén felvett, magyar átlagpolgár, milliós jutalmakat, kormánypárt kommunikációs, érintetteknek eleve, régi történet, szocialista kommunisták, államtitkárok fizetését, nagyeszű Medgyessy, jogtalan emelést, egymillió forintos, gyalázatnak lett, nagyot téved, haveri ökörkör, magas jövedelműek, plébános egymillió, kegyelmes hölgyek, állam fizeti, egész hálózat, főzés ideje, rezsiharc kezdete, gázórákat lecserélték, kommunisták szlogenje, békeharc volt, ideig elveszi, vidéki jövedelmeknek, vidék elszegényedését, városokban szép, munkahelyek hiánya, emberek idegeit, közmunkások tanfolyamára, tanulók közül, tanfolyam után, megélhetésüket biztosító, egymillió munkahely, felelősségre vonás, kéthéten belüli, devizahitel körüli, friss írás, fajlagos bérleti, több mint, sétány bérleti, havi teher, politikai &#8222, fülkeforradalmak, közalkalmazottak, gyártóbázisának, vezérigazgatója, elszegényedését, köztisztviselők, négyzetméternyi, alkalmazottakat, mérlegadatokra, megélhetésüket, tulajdonképpen, felülkerekedik, visszacsinálni, végkielégítés, elszámoltatás, következménye, választásokat, államtitkárok, jövedelmeknek, érintetteknek, kommunikációs, létesítmények, emlékeztetőül, bevezetésének, készülhetett, nyilatkozott, prémiumokkal, felelősségre, megtárgyalta, sérthetetlen, négyzetméter, alapterülete, háromszorosa, érintetteket, elismeréséül, rendteremtés, négymilliárd, tanfolyamára, botrányszagú, államadósság, vagyonkezelő, valószínűleg, jövedelemhez, jutalmakkal, devizahitel, átlagpolgár, kapcsolatos, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 3451
  • e Hét: 17681
  • e Hónap: 28792
  • e Év: 182288
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.